Puantaj Nedir? Puantaj Cetveli Nasıl Doldurulur?

Bordro Puantaj Yönetimi İçin Yöntemler ve İpuçları

Doğal olarak her işveren istihdam ettiği personellerin çalışma süreleri, fazla mesaileri veya izinleri, fazla ödeme gerektiren durumları ve diğer hak ediş veya kesintiler hakkında kapsamlı bir bilgiye sahip olmak ister. En başta sağlıklı bir finansal yönetim için işletmede çalışan personellere dair bu gibi durumların takibinin yapılması son derece önemlidir.

Nitekim bunun için işletmelerde bordro puantaj cetveli kullanılmaktadır. Puantaj nedir diye bakarsak en kısa tanımıyla çalışanların iş takip sistemi olduğunu söyleyebiliriz. Puantaj cetveli ile çalışanların çalıştığı süreler ve bunun karşılığındaki hak edişleri kolaylıkla hesaplanabilir.

Puantaj Cetveli Nasıl Oluşturulur? – Puantaj Cetveli Oluşturmada Kullanılan Parametreler

Puantaj cetveli nedir sorusuna yanıt verdiğimize göre buna ek olarak bir de puantaj cetvelinin nasıl oluşturulduğuna bakalım. Elbette puantaj cetveli oluşturma aşamasında her şirket kendi büyüklüğüne veya işleyişine göre farklı bir yöntem kullanabilmektedir. Ancak yine de bordro puantaj yönetimi için kullanılan parametrelerin genel itibariyle aynı olduğunu söylememiz pek de yanlış olmayacaktır. Bu parametreleri şöyle sıralayabiliriz:

  • Çalışılan gün sayısı,
  • Fazla mesailer,
  • Devamsızlık bilgileri,
  • Ek ödeme gerektiren durumlar (prim, ikramiye vb.),
  • Kesinti gerektiren durumlar (ihtar, devamsızlık vb.).

Puantaj Cetveli Oluşturma Yöntemleri – Puantaj Cetveli Nasıl Oluşturulur?

Yukarıda belirttiğimiz parametreleri kullanarak her şirket kendi puantaj cetveli sistemini oluşturabilmektedir. Bunun için genellikle kullanılan yöntemler ise şöyledir:

  • Puantaj Defteri – Puantaj Cetveli Oluşturma

İsminden de anlaşılabileceği üzere puantaj cetveli manuel bir yöntemdir. İşçilerin bordro puantaj takibi bu yöntem de giriş ve çıkış saatlerinin puantör tarafından ilgili dosyaya yazılmasıyla yapılır.

  • Elektronik Kart – Puantaj Cetveli Nasıl Doldurulur?

Puantaj cetveli doldurma ve oluşturma yöntemleri arasında en çok rastlanılan bir diğeri de elektronik kartlardır. Personeller işe girerken ve işten çıkarken bu kartı sisteme okutur ve böylelikle giriş çıkış saatleri kaydedilmiş olur.

  • Parmak İzi veya Yüz Tanıma – Puantaj Cetveli Doldurma

Bordro puantaj takibi için elektronik kart dışında parmak izi ve yüz tanıma sistemlerinden de yararlanılmaktadır. Elektronik kartla aynı mantığa sahip olan bu sistemler çalışanların giriş ve çıkış bilgilerini otomatik olarak sisteme aktarır.

Sağlıklı Bir Finans Yönetimi İçin Bordro Puantaj Cetveli Kullanın!

Bordro puantaj cetveli sağlıklı bir finansal yönetim için önemli araçlardan biridir. Deneyimli bir muhasebe ekibiyle birlikte puantaj cetveli sayesinde çalışanlarınızın hak edişlerini alamaması gibi sorunların önüne geçebilir, hem personelleriniz hem de sizin açınızdan çok daha verimli bir bordrolama sistemi geliştirebilirsiniz.

Puantaj cetveli aracılığıyla çalışanlarınızın aylık çalışma sürelerini kolaylıkla tespit edebilir, işe giriş-çıkış saatleri, izin günleri, devamsızlık gibi gelişmeleri takip edebilir, buna göre ek ödemelerini veya kesintilerini gerçekleştirilebilir, ücretlerine karşılık gelen bordrolama işlemlerini yapabilir, işletmenizi sağlıklı bir muhasebe yönetimine kavuşturabilirsiniz.

[widget-129]

Yorum Yap

İletişime Geç
İletişime Geç +90 (212) 812 10 80